Bentley Vilnius

„Bentley Bentayga S“: technologijų padiktuota dinamika ir rankų darbo grožis

2021.08.12

„Bentley“ savo populiariausią modelį „Bentayga“ gamina jau nuo 2015 metų. Tačiau šiemet pasirodė pirmoji versija su S ženklu, kuris ilgą laiką „Bentley“ gamoje reiškia stipriai išreikštą sportiškumą ir su niekuo nesupainiojamą V8 variklio gausmą.

Naujojo „Bentley Bentayga S“ širdis – 4 litrų V8 variklis su dviem turbinomis. Tai yra labiausiai patobulinta šios jėgainės versija, todėl ji generuoja 550 AG. To užtenka, kad šis rafinuotas SUV 100 km/val. greitį pasiektų vos per 4,5 sekundės, o jo maksimalus greitis – 290 km/val.

Norint išnaudoti visą šios galios potencialą, „Bentley“ inžinieriai pasitelkė visas turimas technologijas. „Bentley Bentayga S“ jau standartinėje įrangoje turi „Bentley Dynamic Ride“ sistemą. „Bentley“ šią elektrinę 48V kėbulo stabilumo sistemą rinkoje pristatė pirmieji. Ji per 0,3 sekundės reaguoja į automobilio posvyrį posūkyje ir specialių varikliukų pagalba mažina svyravimus. Dėl šio sprendimo, „Bentley Bentayga S“ važiuojant azartiškai, nuolatos užtikrina optimalų padangų sukibimą su keliu. Tuo tarpu važiuojant komfortiniu režimu šis SUV ramiau reaguoja į kelio nelygumus ir užtikrina patogiausias keliones.

Dinamiškiausias „Bentayga“ modelis

Panašiai kaip neseniai pasirodžiusiame sportiniame kupe „Continental GT Speed“, „Bentayga S“ taip pat turi SPORT režimą, kuris neatpažįstamai pakeičia automobilio charakterį. Vairas tampa jautresnis, automobilis aštriau suka į posūkius, o 15 proc. standesnė orinė pakaba užtikrina stabilumą.

Taip pat specialiai šiam režimui „Bentley“ inžinieriai iš naujo sukalibravo stabilumo kontrolę. Pavyzdžiui, jei „Bentley Bentayga S“ stipriai suka į dešinę, automobilis automatiškai pristabdo dešinį galinį ratą ir leidžia priekinei ašiai turėti daugiau pasukamumo. Todėl, nepaisant to, kad „Bentayga S“ yra SUV klasės automobilis, posūkiuose jis labiau primena rafinuotą sportinį modelį.

Naujojo „Bentley Bentayga S“ standartinėje įrangoje – sportinė išmetimo sistema. Ji turi dvigubą vamzdžių išdėstymą, todėl užtikrina laisvesnį srauto judėjimą. Tuo tarpu sportinis duslintuvas suteikia V8 varikliui itin sportišką charakterį ir su niekuo nesupainiojamą „Bentley“ gausmą.

Rodyti daugiau

Tamsus sportiškumas

Itin sportišką naujojo „Bentley Bentayga S“ dvasią atspindi jo šiuolaikiškas dizainas su tamsiais S serijos elementais. Visas chromuotas dalis čia pakeitė juodos. Todėl juodi veidrodėliai, statramsčių apdailos kartu su tamsintais žibintais ir juodomis grotelėmis sukuria dramatišką įvaizdį. Tuo tarpu didesnis galinis oro aptakas ne tik pratęsia stogo liniją ir suteikia sportišką siluetą, tačiau ir pagerina „Bentley Bentayga S“ aerodinaminį stabilumą važiuojant greitai.

Specialiai šiam modeliui buvo sukurti 22 colių ratai, kurie užburia savo tobulu simetriškumu ir atkartoja dramatiškas „Bentley Bentayga S“ linijas. Jų dizainas leidžia aiškiai pamatyti galingus  anglies-keramikos stabdžius. Papildomai užsakomi dviejų spalvų ratai yra paruošiami rankomis. Pirmiausiai visas ratas poliruojamas keraminiu būdu, tada šviesios vietos yra užklijuojamos ir dažomos tamsiai. Po šios kruopščios dažymo procedūros ratai yra poliruojami rankomis.

Rodyti daugiau

Visiškai naujas interjeras

Naujasis „Bentley Bentayga S“ pirmąkart šioje gamoje turi „Alcantara“ apmušalus ant sėdynių, pavarų svirties, vairo, viršutinės panelės ir lubų. Šią sportiškai rafinuotą estetiką sustiprina naujo dizaino sėdynės, kurios turi perforuotą nugarėlę ir S logotipą viršuje. „Bentayga“ visoje „Bentley“ gamoje reiškia rafinuotumą kiekvienoje gyvenimo situacijoje. Todėl net ir sportiškas „Bentayga S“ yra komplektuojamas su 4, 5 ir 7 sėdynėmis.

Visai kaip galingiausias „Bentayga Speed“, šis modelis turi naują visiškai skaitmeninį prietaisų skydelį. Savo dizainu jis primena aukščiausios kokybės dailius chronografus. Vairuotojas gali nustatyti kokią informaciją nori matyti, o elegantiškos animacijos suteikia šiuolaikiškumo. Prietaisų skydelis gali rodyti greitį ir variklio sūkius, tuo tarpu pasirinkus „Expanded“ ekrano režimą, tachometrą pakeičia navigacijos sistema.

Naująjį „Bentayga S” jau galima užsakyti ir „Bentley” atstovybėje Vilniuje. Jis papildo visureigio „Bentayga” šeimą kartu su Bentayga Hybrid, V8 ir Speed modeliais.

Rodyti daugiau

Kontaktai

Sutarkite susitikimą Bentley namuose Vilniuje.

BENTLEY VILNIUS
Konstitucijos pr. 21B
08130 Vilnius

Automobilių pardavimas

  • Pirmadieniais - penktadieniais
    9:00 - 18:00
  • Daugiau informacijos telefonu:
    +37064911116

Popardaviminis aptarnavimas

  • Pirmadieniais - penktadieniais
    9:00 - 18:00
  • Daugiau informacijos telefonu:
    +37064911116