Bentley Vilnius

„Bentley“ pagal „Mulliner“ – išskirtinumas, kuriam neprilygsta niekas

2022.01.13

„Bentley“ kuria vienus unikaliausių automobilių pasaulyje. Tai yra faktas. Tačiau, kai prie to prisideda „Mulliner“ padalinys, jų išskirtinumas tampa savininko asmenybės dalimi.

„Mulliner“ meistrų istorija prasidėjo gerokai anksčiau nei „Bentley“. Pradėję nuo Didžiosios Britanijos Karališkojo pašto ir prabangių privačių karietų gamybos jie daugiau nei 250 metų savo meilę meistrystei ir rankų darbu kuriamai prabangai perduoda iš kartos į kartą. Kai karietas pakeitė pirmieji automobiliai, „Mulliner“ pradėjo gaminti kėbulus ir salonus pagal užsakymą.

Gilios tradicijos

Svarbu pabrėžti, kad prieš šimtmetį automobilių įsigijimas atrodė visiškai kitaip nei šiandien. Savininkai pirmiausiai išsirinkdavo mėgstamo gamintojo važiuoklę ir variklį. Tuomet užsakydavo kėbulo bei salono gamybą atskiroje kompanijoje. Taip jie galėdavo susikurti automobilio formas pagal savo skonį ir tuo metu galimas technologijas. „Mulliner“, „Bertone“, „Pininfarina“ ir kitos kėbulų dizaino kompanijos iki šių dienų siejamos su drąsiomis formomis, kurias meistrai specialių įrankių pagalba iškaldavo iš aliuminio arba plieno lakštų.

Pirmoji tokia partnerystė tarp „Bentley“ ir „Mulliner“ įvyko jau 1923 metais, kai pastarieji pristatė unikalų dvivietį „Bentley 3 Litre“ modelį. Po kelių dešimtmečių ir eilės ikoniškų projektų, „Mulliner“ meistrai 1959 persikėlė į dabartinę „Bentley“ gamyklą Kriu mieste, kur iki šiol pildo pačius unikaliausius „Bentley“ klientų dizaino norus.

„Mulliner“ padalinyje klientų vizijos persikelia į 3D vizualizacijas, kuriose galima tiksliai pamatyti, kaip tarpusavyje dera skirtingos spalvos, faktūros ir įvairios stiliaus detalės. Taip prieš kliento akis norai tampa stilingais ir absoliučiai unikaliais „Bentley“ automobiliais, kurie atspindi savininko asmenybę.

Lietuviai išskirtinumą renkasi drąsiai

Kaip pasakoja „Bentley Vilnius“ pardavimų vadovas Andrius Ivaška, tik labai maža dalis Lietuvoje užsakomų „Bentley“ modelių neturi „Mulliner“ paketo. Dažniausiai išimtimi tampa sportiškiausi modeliai „Continental GT Speed“, kuriems klientai noriai paliekai originalią sportišką išvaizdą.

„Lojalūs mūsų klientai puikiai žino, kokią kūrybinę ir individualumo laisvę suteikia „Mulliner“ meistrai. Tuo tarpu nauji klientai vos tik sužinoję apie tokią galimybę, nedvejodami renkasi individualizuoti savo „Bentley“, – atskleidžia jis.

„Mulliner“ kolekcijos „Bentley“ modeliai išsiskiria itin plačia spalvų gama, skirtingomis interjero odos ir siūlių kombinacijomis, apdailomis, kurių nesiūlo joks kitas gamintojas bei ypatingais ratais. Įdomu tai, kad Lietuvoje užsisakius unikalų ir savo vaizduotės pagalba kurtą „Bentley“ automobilį, laukti jo reikėtų lygiai tiek pat, kiek ir standartinio – apie 6 mėnesius.

Rodyti daugiau

Naujos medžio formos

Naujausias šio padalinio kūrinys – trimatė medžio apdaila, kurią nuo šiol galima komplektuoti su „Flying Spur“ modeliu. Liečiant ir žiūrint į tokią apdailą sukuriamas toks jausmas, kurio šiuo metu nerasite jokiame automobilyje. Įdomu tai, kad durų ir panelės apdailos yra pagamintos iš to paties riešutmedžio ar vyšnios ruošinio, kuris gaminamas remiantis tradicijomis ir moderniomis technologijomis.

„Bentley“ būdingas deimanto formas čia kuria specialios frezos, kurios dirba 0,1mm tikslumu. Būtent tokio pločio yra žmogaus plaukas. Galiausiai apdaila yra šlifuojama rankomis, o kai pasiekiamas tobulas lygumas, ji yra padengiama specialiu laku, kuris pabrėžia medžio poras ir griovelius.

Rodyti daugiau

Milijono metų unikalumas

Tačiau tai nėra vienintelis dalykas, kuriuo garsėja „Bentley Mulliner“ interjerai. Klientai taip pat gali užsisakyti akmens apdailas. Taip, perskaitėte teisingai. Čia susipina šimtametė britiškos meistrystės tradicija ir tokios technologijos, kurių automobilių pramonėje prieš keletą metų net nebuvo. Rezultatas – paviršiai, kurių dizaino ir faktūros neįmanoma sukurti dirbtinai.

Jeigu medžio unikalumas gamtoje kuriamas dešimtmečiais ar šimtmečiais, akmuo gali būti ir 200 milijonų metų senumo. Per tą laiką jį spaudė sunkiai suvokiamos gamtos jėgos, kad sukurtų unikalų raštą ir faktūrą. Pilki, raudoni, juodi ir vario spalvos akmens ruošiniai yra supjaustomi milimetro storumo lakštais ir klijuojami prie specialaus pagrindo. Vėliau akmens apdailos yra šlifuojamos „Mulliner“ meistrų, kad tobulai atkartotų dizainerių suprojektuotas interjero linijas.

Rodyti daugiau

Beribės galimybės

Tuo tarpu kuriant „Bentley“ išorę, „Mulliner“ gali pasiūlyti žymiai platesnę spalvų gamą nei standartiniame pakete. Čia galima rinktis itin ekstravagantiškus atspalvius arba likti prie klasikos, kurią kažkada naudojo ir karališkoji šeima Didžiojoje Britanijoje. Vaizduotę išlaisvina ne tik skirtinga spalvų padengimo technologija, bet ir dvispalvis dizainas, kuris paryškina rafinuotas „Bentley“ linijas. Ir tai tik keletas „Mulliner“ individualizavimo pasirinkimų.

Kaip kiekvienas „Bentley“ modelis gali tapti tarsi meno kūriniu, taip jų savininkai – menininkais. Norėdami susipažinti su visomis „Mulliner“ personalizavimo galimybėmis, galite susikurti virtualų savo svajonių „Bentley“ jau dabar gamintojo interneto svetainėje. Tuo tarpu „Bentley Vilnius“ atstovybėje galite savo akimis išvysti „Mulliner“ kuriamas spalvas ir interjerus.

Rodyti daugiau

Kontaktai

Sutarkite susitikimą Bentley namuose Vilniuje.

BENTLEY VILNIUS
Konstitucijos pr. 21B
08130 Vilnius

Automobilių pardavimas

  • Pirmadieniais - penktadieniais
    9:00 - 18:00
  • Daugiau informacijos telefonu:
    +37064911116

Popardaviminis aptarnavimas

  • Pirmadieniais - penktadieniais
    9:00 - 18:00
  • Daugiau informacijos telefonu:
    +37064911116